LATELA

Latela on rehellinen kuvaus kaveriporukan autoharrastuksesta ja vahvasta ystävyydestä, joka natisee liitoksissaan, mutta kestää rankan suunsoiton.

Latela -nimisellä ryhmällä on kaksi autotallia, joissa laitetaan autoja ja vietetään muutenkin vapaa-aikaa. Joskus hyvinkin rankasti. Latelan miehille autojen roplaus on harrastus, joka häiritsee joskus työntekoa ja erityisesti parisuhteen ylläpitoa. Aika ei tahdo mitenkään riittää suhteen hoitamiseen. Ja siitäkös riitoja syntyy.

”Usein käy siten, että jos jonkun muija ei viihdy meidän porukassa, niin kaveri joutuu valitsemaan kaveriporukan tai muijan. Ei vielä ole koskaan muija voittanut, eikä tule voittamaan”, tiivistää Lauri Huttunen Latelan syvintä filosofiaa.

Latela syntyi 2005, kun kaksi armeijasta kotiutunutta Lauria, Valkama ja Huttunen, perusti  kimppatallin autojensa laittamiseksi. Tallia alettiin luontevasti kutsua Latelaksi.  Pian siihen liittyi myös muita.  Latelan innoittamana ja autokärpäsen puremana Huttusen pikkuveli Jorma perusti oman ikäluokkansa kaverien kanssa muutamaa vuotta myöhemmin oman tallinsa Pikku-Latelan.

Copyright © 2020 by Filmaattiset Oy Ltd. All rights reserved. Design by Boccholie