SADAN VUODEN TALO

Sadan vuoden talo on Yle TV1:n vuonna 2017 esittämä suomalainen tositelevisiosarja, jossa seurattiin televisiotuottaja Juha-Pekka Ristmeren talonrakennusprojektia Porin Pietniemen kaupunginosassa. Ristmeri rakennutti modernin puurakenteisen omakotitalon tontille, jossa aikaisemmin oli sijainnut hänen lapsuudenkotinsa.

Kymmenosaisessa sarjassa Sadan vuoden talo rakennettiin omakotitalo, jonka tulee kestää seuraavat sata vuotta. Työ oli entistä vaikeampi, kun talon tulisi lisäksi olla terveellinen, muunneltava, moderni ja tulevaisuuden normit täyttävä. Koska talon rakennuttaja ei ymmärrä rakentamisesta juuri mitään, oli hanke lähes mahdoton.

 

Lopputuloksena on Sadan vuoden talo, joka seisoo Porissa maamerkkinä innostuksesta, haaveista ja luovasta hulluudesta. Ja nykyaikaisesta arkkitehtuurista. Poikkeuksellisen muotoinen talo kätkee sisäänsä työporukan valtavan työn lisäksi väkevät tarinoinnit, tunaroinnit, taidonnäytteet ja väittelyt. Ja tapaturmat. Kohta rehellinen kuvaus työyhteisön uurastuksesta on kaiken kansan katsottavana riitoineen päivineen.

SADAN VUODEN TALO

SADAN VUODEN TALO
SADAN VUODEN TALO
02:26
Toista video